header banner
Default

Gaat vijftig procent van de beleggers denken dat Ethereum Bitcoin zal overtreffen?


Table of Contents

Welke cryptocurrency de mooiste toekomst voor de boeg heeft is een vraag waar de meeste beleggers al jaren mee worstelen. Zelfs onder de twee grootste cryptomunten op de markt speelt deze vraag. Volgens een nieuw onderzoek van CryptoVantage verwacht bijna de helft van crypto-investeerders dat in de toekomst ethereum (ETH) de kroon van bitcoin (BTC) zal overnemen.

New survey reveals 70% of Americans believe #Bitcoin will return to all-time highs in the next 5 years.

📈 54% believe global inflation will drive crypt investments

🪙46% think #Ethereum will surpass Bitcoin

Read full CryptoVantage report ▶️ https://t.co/tJO0lLCOpy pic.twitter.com/Dn5qOZ7s6F

— CryptoVantage (@crypto_vantage) July 18, 2023

Dit verwachten Bitcoin miners van de halving in 2024 19/07/2023

CryptoVantage vroeg 1.000 Noord-Amerikaanse investeerders over welke munt bitcoin van de troon zal stoten. Maar liefst 46,4% van alle ondervraagden denkt dat ethereum op den duur een grotere marktwaarde dan bitcoin zal hebben.

De eerstvolgende kandidaat is opvallend genoeg Dogecoin (DOGE) met 20,8% van de stemmen, die nota bene in het leven is geroepen om de draak te steken met bitcoin. De bedenker van dogecoin verklaarde eerder dit jaar nog dat hij de coin in slechts een paar uur heeft gemaakt.

Andere opties zijn Binance’s BNB met 7,8% van de stemmen, Solana (SOL) met 4,3% en Cardano (ADA) met 3,7%. Echter denkt dat 15,9% dat geen van deze coins het stokje van bitcoin als grootste crypto over zal nemen – vermoedelijk zitten daar ook een aantal standvastige bitcoin-bulls tussen. 70% van de ondervraagden verwacht dat bitcoin nieuwe prijsrecord binnen vijf jaar bereikt zal hebben.

Advertisement

Instituten bullish op crypto

VIDEO:

Ook investeringsgigant Fidelity is positief over de toekomst van bitcoin en ethereum. Fidelity Digital Assets heeft heeft voor zijn tweede kwartaalrapport van 2023 institutionele investeerders ondervraagd over de twee munten op de korte, lange en middellange termijn. De vermogensbeheerder heeft al een aantal jaar een aanzienlijke voetafdruk in de crypto industrie.

Hoeveel investeerders het precies heeft ondervraagd is niet duidelijk, maar het is duidelijk dat investeerders voor de komende 12 maanden stijgende prijzen verwachten. Dat geldt voor zowel bitcoin als ethereum, nu alle onderzochte technische indicatoren zich in het groen bevinden.

Maar ethereum heeft de wind iets meer in de rug. Dat komt doordat er meer ETH wordt vernietigd dan dat er gecreëerd wordt. De transactiekosten worden immers ‘verbrand’, en de netto krimp van de uitstaande coins betekent dat het netwerk veel wordt gebruikt. Het aantal actieve adressen is in het tweede kwartaal elke maand met ongeveer 9% gegroeid. Ook met de adoptie zit het wel goed. Na een lange dalende trend komen er inmiddels weer steeds meer nieuwe Ethereum-adressen bij.

As of the end of Q2 2023, the data suggests an overall positive outlook for both #bitcoin and #ether.

Read more to learn what metrics we’re watching and what they may be telling us: https://t.co/gNTfMtyZAX pic.twitter.com/wxzk7c9abD

— Fidelity Digital Assets (@DigitalAssets) July 18, 2023

Post Views: 18

Sources


Article information

Author: Crystal Green

Last Updated: 1704251762

Views: 1255

Rating: 3.7 / 5 (88 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Crystal Green

Birthday: 1977-09-13

Address: 19476 Audrey Mountains Apt. 852, Tonyastad, MD 98747

Phone: +4170016729532266

Job: Laboratory Technician

Hobby: Badminton, Graphic Design, Pottery, Web Development, Quilting, Cooking, Aquarium Keeping

Introduction: My name is Crystal Green, I am a forthright, brilliant, striking, Colorful, unwavering, bold, priceless person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.